Sådan finder du en billig rejse – 6 stærke tips til planlægning af din næste ferie

Det kan være noget af en jungle at skulle finde en billig rejse på nettet. Ofte får rejsebureauerne deres tilbud til at se bedre ud end de er.

Det bedste trick er typisk at arrangere rejsen 100% selv. Selv finde flybilletter, hotelophold og lignende.

Men det kan være meget tidskrævende og svært at gennemskue at gøre det selv. I denne guide, der giver vi dig 6 stærke tricks til at booke din næste ferie meget billigt, både for dig som vil arrangere rejsen selv, men også for dig som skal have hjælp til det.

#1 Åben for forskellige destinationer? Brug Momondo Explorer

Det er ganske simpelt. Når du bruger Momondo, så har du muligheden for at lade destination stå åben. Indtast blot den periode du vil af sted i, den lufthavn du vil flyve fra og dit max budget.

Så får du en lang række forslag til billige flyvetur. Måske har du eksempelvis aldrig tænkt på at besøge Milano, men når det så viser sig at du kan få returbilletter til byen for under 400 kroner stykket, så frister destinationen pludselig. Det er en super sjov og inspirerende måde at finde billige rejser på.

Man opdager mange spændende rejsemål og der er altid et godt tilbud i den periode man vil af sted. Måske er det ikke til den destination man oprindelig havde planlagt, men det er en virkelig sjov måde at arrangere rejser på. Man kan være ude for skøre situationen, hvor der er ekstremt skarpe tilbud, hvor det f.eks. er billigere at flyve til New York end til Mallorca.

Er du rimelig fleksibel og klar til at slå til når tilbudet viser sig, så kan Momondo Explorer funktionen give dit rejseliv et ekstra twist.

#2 – Køb flyrejser på det rette tidspunkt

Priserne på flybilletter varierer. De er dynamiske og tilpasser sig markedet. Ergo stiger og falder de løbende. Derfor handler det ofte om at købe billetten på det helt rette tidspunkt.

Der er lavet undersøgelser omkring hvornår det bedst at købe flybilletter. Hovedreglen er at man rammer ca. 50 dage før, men det er en sandhed med modifikationer. Nogle gange kan man også finde meget billige flybilletter kort tid før afgang, hvis selskaberne har svært ved at komme af med billetterne. Men det er sjældent at det kan betale sig at gamble, hvis det er en populær destination.

flyrejser
Flybilletter varierer i pris – Vær opmærksom på markedet og køb på det rette tidspunkt. Så er der penge at spare.

#3 – All inclusive rejser fra rejsebureauerne

Kan være billigere end du som enkeltperson kan booke selv. I mange tilfælde er det billigere selv at stå for det hele, men der er også mange eksempler på at rejsebureauerne kan gøre det billigst. Grunden er simpelhen at når rejsebureauerne sender rigtig mange gæster til en bestemt destination, kan de forhandle priser som er lavere end de offentligt tilgængelige. Så du kan ikke altid afskrive en pakkerejse som dyrere end det du selv finder.

Er du vild med buffet og gratis drikkelse, så er en all inclusive rejse vejen frem.

#4 Kan du rejse med kort varsel?Afbudsrejser er stadig hot

Alle de store klassiske rejsebureauer som Sunweb, Primo Tours, og Aarhus Charter har altid en del afbudsrejser at vælge mellem. Her handler det ofte om at have is i maven og vente så lang tid som muligt, inden man beslutter sig for destinationen. Man får ofte en rigtig skarp pris, hvis man kan tage af sted med kort varsel. Men man kan selvfølgelig også opleve at blive skuffet, hvis ens drømmerejse bliver udsolgt inden.

Men husk at det altid er en god idé at have en fornemmelse for den reele pris på det ophold man ønsker. Der er nogle afbudsrejser som ikke er så billige som de ligner, hvor man praktisk talt betaler samme pris, som den pris man ville have betalt måneder inden.

#5 Lad andre gøre arbejdet for dig

Der findes en række sider, som har specialiseret sig i at finde de bedste rejsedeals. De gennemtrawler markedet for de bedste hoteltilbud, kombineret med flybilletter. F.eks. kan du finde billige rejser på rejsedeals.nu – Her bliver du løbende opdateret med stærke tilbud, som tjenesten har fundet. Det kan være rene hoteltilbud, men også rejser hvor de har fundet fantastisk lave priser på en kombination af hotel og flybillet.

På den måde, så har de gjort størstedelen af arbejdet for dig. Det kræver dog stadig at du selv booker de enkelte dele.

#6 – Vælg en destination der giver dig et billigt ophold

Mange tænker ikke så meget på leveomkostningerne, når de leder efter billige rejser. Hvis du ikke har booket dig ind på et all inclusive hotel, så skal du jo ud og finde eksempelvis aftensmad. Overvej priserne på destinationen i forhold til i Danmark. Der er mange lande hvor det er meget billigt at spise ude. I sidste ende vil det give dig en langt billigere rejse, hvis du vælger et land hvor priserne er lave, ift. et dyrt land. Måske er flybilletterne lidt dyre, men det tjener sig hurtigt ind.

 

Skriv en kommentar