Nu kan danskerne snart rejse til Australien igen

Vi har alle været fanget inden for hjemmets fire vægge siden corona-pandemien lagde verden ned. Rejsedrømme blev parkeret på uvis tid, og de fleste måtte døje med hjemmearbejde og onlineundervisning. Oven på en oplevelsesfattig nedlukning trænger de fleste nok til en kulturel rystetur eller nogle store naturoplevelser. Brænder rejsefeberen? Og drømmer du om landet down under – Australien – så læs med her og få tips.

 

Inden afrejse

Inden du sætter dig ind i flyet og drager mod de fjerne og eksotiske himmelstrøg, så skal du have styr på forberedelserne. De er som bekendt længe siden, at vi sidst har skullet planlægge rejse og har haft muligheden for at opleve andet end vores eget lille lokalmiljø. Derfor er det nok nødvendigt at forberede sig lidt på kultursammenstød og praktik.

 

Husk nu dit visum

Først og fremmest er det vigtigt, at du erhverver dig et visum allerede inden din afrejse til Australien. Det er nødvendigt at have et visum til Australien, før du kan få lov til at sætte dig ind i flyet. Visum er altså din adgangsbillet, og det er derfor rigtig vigtigt at have helt styr på papirerne.

 

Hvis du vil klare det selv

Hvis du helst selv vil klare ærterne, så skal du sørge for at finde ud af, hvem du skal tage kontakt til for at ansøge om visum til Australien. Det er ofte til at finde på ambassadens hjemmeside. Det er billigst at tage sig af ansøgningen selv. Til gengæld kan du risikere at betale beløbet to gange, hvis du bliver afvist.

Hvis du vil spare tid

Du kan også få hjælp til ansøgningsprocessen. Det kan du søge via et rejsebureau eller en konsulentside. Ved at ansøge herigennem, så slipper du for at sætte dig ind i systemet. Du kan desuden hvis det haster med at få fingre i dit visum få hjælp til at fremskynde processen. De kan faktisk klare det, så du kan få dit visum ned til en halv time efter du har ansøgt. Til gengæld koster det lidt ekstra at hjælp til ansøgningen.

 

Fra praktik til planlægning

Når du har styr på de praktiske forberedelser, kan du begynde på den sjove planlægning. Du kan planlægge en rute for din tur i det store land. Det kan måske være svært at vælge, hvor man vil hen og hvad man skal starte med. Så for at få det bedste ud af turen kan det være vigtigt at sætte sig ind i de forskellige muligheder Australien tilbyder for på den måde at finde en god rute eller flere gode destinationer.

 

Kultur eller natur?

Et godt tip kan være at afgøre med dig selv, hvorfor du tager afsted. Er det fordi du vil opleve en anden kultur, gå på museer, tage i teatret og på kunstgallerier? Eller er du mere til at søge ud i naturen og få store og forskellige naturoplevelser? Det kan være det første pejlemærke til turens rute.

 

Vild og alsidig natur

De fleste rejsende, der ønsker at besøge Australien, er nok lidt interesseret i den vilde og varierende natur, man kan opleve. Det er et land, der rummer alt fra det golde til det frodige. Fra den kulturhistoriske busch til den eksotiske jungle byder Australien på naturens turistattraktioner. I særdeleshed med det eksotiske dyreliv med koalabjørnen og kænguruen som den helt store attraktion.

 

Landets lange og uafbrudte kyststrækning har givet Australien en stærk kultur inden for surfing, som stadig fylder langs kysten. Det er derfor oplagt at hoppe ud i bølgen blå med surfboard under armen, hvis du skal til Australien. Det er en stor del af kulturen og måske et af de smukkeste steder du kan gøre det.

 

 

 

Skriv en kommentar