Moldova

Rejseguide til Moldova

MoldovaRepublikken Moldova er et land beliggende i den østlige del af Europa, mellem Rumænien og Ukraine. Landet var i perioden 1945 til 1991 en sovjetisk delrepublik, dog har Moldova siden løsrivelsen fra Sovjetunionen været præget af en konflikt mellem landets etniske russere i Transdnjestr – der har løsrevet sig fra Moldova på ubestemt basis – og centralregeringen.

Landet har et samlet areal, der lyder på 33.843 kvadratkilometer. Landet rummer et indbyggertal på 4.455.421, hvilket betyder at landets befolkningstæthed lyder på 131,7 indbyggere pr. kvadratkilometer. Det skal i øvrigt understreget, at Moldova ikke må forveksles med det tidligere fyrstedømme Moldavien.

Moldova

Forsikringer

Rejser til Moldova, så er du ikke dækket af EU´s blå sygesikringskort. Du bliver nød til at tegne en privat rejseforsikring.

Moldova

Valuta

Valutaen er den Moldoviske leu. Der er gode muligheder for at hæve penge via internationale kreditkort, i f.eks. Chisinau og andre større byer.

Visum

Der er visumfrit i op til 3 måneder, så længe du er i besiddelse af et gyldigt pas (med en gyldighed, som går 6 måneder udover rejsens varighed).

Vaccinationer

Det kan være en god idé at have de basale vaccinationer på plads, hvis du skal besøge Moldova. Ved kortere ophold, kan det være en god idé at være vaccineret mod Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A. Ved længere ophold, så vil det også være relevant med vaccinationer mod Hepatitis B og Centraleuropæisk hjernebetændelse (især hvis du skal opholde dig meget i naturen).

Kort over Moldova

Sikkerhed og irritation

Korruption og bestikkelse er et problem i landet. Der er krav om at du har dit pas på dig hele tiden.

Vær indstillet på at opleve bureaukratiske irritationsmomenter, det er typisk for områder i ex-Sovjetunionen. Pas på med at vise at værdier i offentligheden, da det kan gøre dig attraktiv for mennesker med dårlige intentioner.

Hvis du ønsker at rejse til Transnistrien, så bør du tage dine forholdsregler. F.eks. aldrig nærme dig militære installationer, registrere dig ved “myndighederne”, mm.

[Total:6    Gennemsnit:2.5/5]

Skriv et svar