Marokko

Rejseguide til Marokko

Marokko Marokko er et land, der er beliggende i den nordvestlige del af Afrika. Marokko grænser op til Vestsahara i den sydvestlige del af landet samt Algeriet i den østlige del af landet. Landet har desuden også en naturlig kystlinje ud til Atlanterhavet i den vestlige del af landet.

Landet har et totalt areal, der lyder på 446.500 kvadratkilometer. Marokko er inddelt i 16 provinser, hvoraf 2 af disse provinser ligger delvist i Vestsahara samt en af provinserne ligger udelukkende i Vestsahara.

Store dele af landet er dækket af Atlasbjergene, hvorfra der også udspringer et vilkårligt antal floder.

Marokko

Rejsetidspunkt

Du kan besøge Marokko året rundt. Det kan dog blive ekstremt varmt om sommeren, så hvis du gerne vil undgå temperaturer op til 40 grader, så skal du nok undgå sommermånederne.

Kort over Marokko

Forsikring

Det blå EU sygesikringskort dækker selvfølgelig ikke i Marokko. Du skal tegne en privat rejseforsikring, hvis du ikke har én.

Visum

Skal du på ferie i Marokko, så er der visumfrit for danskere i op til 90 dage. Du skal have et gyldigt pas, som tidligst udløber 3 måneder udover rejsens varighed. Husk at reglerne løbende kan ændre sig, så det er vigtigt at du sikrer dig at reglerne stadig er aktuelle.

Vaccinationer

Marokko er et spændende land på mange måder. Skal du rejse til landet, skal du undersøge, hvilke vaccinationer, som du skal have, inden afrejse. Det gør du bedst ved at opsøge din læge, som også kan give dig vaccinationerne. Det er vaccinationer mod Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe, som er relevante. Hepatitis B kan også være relevant, ved længere rejser. Opsøg din læge i god tid, så du får alle relevante vaccinationer inden afrejse.

Marokko

Valuta

Den lokale valuta er den marokkanske dirham.

Drikkepenge

Mange lever af drikkepenge. Det er normalt at betale drikkepenge til guides, mv. 10 procent er hovedreglen. Det er også høfligt at betale drikkepenge på bedre restauranter – her er det også 10 procent som er hovedreglen. På mindre cafeer, der kan et par dirham være fint.

Marokko

[Total:2    Gennemsnit:4.5/5]

Skriv et svar