Kuwait

Sidst opdateret 29/06/2014

Rejseguide til Kuwait

Kuwait Kuwait er et lille land, der er beliggende i Mellemøsten. Landet grænser op til Irak, Saudi-Arabien samt den Persiske Bugt, der klemmer landet inde. Kuwait er kendt for sine enorme olieressourcer og nærmest uendelige ørkener.

Landets samlede areal lyder på 17.820 kvadratkilometer, hvilket placerer landet som nummer 153 på listen over verdens største lande. Udover den oprindelige befolkning, der udgør cirka 45 procent af befolkning, er der en del tilkommere, der kommer til landet på grund af landets olieindustri- og ressourcer. Disse indvandrere kommer ofte fra Pakistan, Indien, Iran og Saudi-Arabien.

Kuwait

Forsikring

En af de ting man skal have på plads inden man rejser, det er en ordentlig rejseforsikring. Hvis du gerne vil have hjælp i tilfælde af sygdom eller uheld, så bør du finde en god forsikring. Der er en del selskaber på markedet, så se på de forskellige og find det selskab som passer til dine behov.

Sikkerhed

En tredjedel af alle dødsfald i Kuwait skyldes uheld i trafikken. Vær meget opmærksom hvis du skal begå dig i trafikken.

Kort

Vaccination

Udover sand og olie, der gemmer Kuwait som alle andre lande – også på flere sygdomme. Hvis man rejser til Kuwait, bør man selvfølgelig vaccineres, så man bedst muligt at sikret i mod rejsesygdomme. Blandt de sygdomme som eksisterer i landet, er blandt andre Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A. Skal du være der i længere tid, kan det også være relevant med Hepatitis B. Alle disse sygdomme kan man blive vaccineret imod hos sin læge, hvor man også kan søge yderligere information om sygdommene, såfremt man ønsker det. Det er vigtigt at du bliver vaccineret i god tid, da nogle vaccinationer skal tages over en periode – så opsøg din læge eller dit lokale vaccinationscenter. Husk at vores guide kun er vejledende.   

Kuwait visum

Overvejer du at rejse til Kuwait, så skal du have styr på dit visum. Der er nemlig visumpligt i Kuwait. Typisk vil et 30 dages turist visum kunne udstedes ved indrejsen. Forretningsvisumer kan udstedes for 3 måneder. Dit pas på ikke have nogen tilknytning til Israel, altså du må ikke have nogle stempler i passet som viser du har været i Israel.

Du kan læse mere om visum og visumansøgning hos deres ambassade i Sverige.

Husk at reglerne hurtigt kan ændres – så derfor er det vigtigt at du grundigt undersøger de aktuelle regler.

Valuta

Den lokale valuta er den Kuwaitiske dinarer – der går 1000 fils på en Kuwaitisk dinar.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]

Skriv et svar