Kosovo

Rejseguide til Kosovo

KosovoKosovo (også kendt under navnet Kosova) er et land, der er beliggende i den sydlige del af Balkan. Landet udråbte sig selv som en uafhængig stat den 17. februar 2008, men landet har endnu ikke opnået anerkendelse af FN. Helt officielt er Kosovo blot en autonom provins, der er beliggende i den sydlige del af Serbien.

Kosovo grænser desuden op til Serbien, Albanien, Makedonien samt Montenegro. Landet har en samlet størrelse på 10.887 kvadratkilometer, hvilket ikke er særlig stort for et land, og især ikke for et land med 2.200.000 indbyggere – landet har i øvrigt en befolkningstæthed på 220 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Kosovo

Sikkerhed

Det er generelt en god idé at undgå at snakke for meget om politik, da det er et emne med mange følelser i Kosovo. Generelt er Kosovo et sikker land at rejse i – da der ikke er meget kriminalitet i landet. Der har tideligere været problemer med landminer, men problemet bliver mindre og mindre for hvert år der går. Spørg dog de lokale til råds, hvis du skal vandre i naturen. En spøjs ting som man bør være opmærksom på, det er at der er et udbredt tyveri af kloakdeksler, så hold øjene åbne – det kan være meget ubehageligt og farligt at falde i sådan et hul.

Forsikring

Det er vigtigt at du er opmærksom på, at sygesikringen ikke dækker i Kosovo. Du skal tegne en privat rejseforsikring.

Kort


[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar