Grønland - Isbjerg

Rejseguide til Grønland

Grønland - IsbjergGrønland er en ø (faktisk ikke blot en ø, men verdens største ø), der geografisk er beligende i den nordlige del af Nordamerika, men geopolitisk hører Grønland til Europa. Grønland er ligesom Færøerne en del af det danske rige og indgår i det danske rigsfællesskab.

Landet har et samlet areal på 2.166.086 kvadratkilometer, hvoraf hele 83,1 procent af dette areal er dækket af vand. Grønland er i øvrigt verdens 13. største land og – som sagt – verdens største ø. Dog har landet et lavt indbyggertal, der lyder på 56.749 indbyggere, hvilket giver landet en uhyre lav befolkningstæthed på små 0,14 indbyggere pr. kvadratkilometer.

Grønland

Kort over Grønland

Pas

Skal du til Grønland, så skal du kunne fremvise gyldig billedindentifikation når du checker ind. (Gælder Nordiske statsborgere). Et gyldigt billedindentifikationskort er f.eks. kørekort eller pas. Det anbefales dog du medbringer dit pas.

Penge

Der benyttes danske kroner på Grønland.

Drikkepenge

Modsat Danmark, så er det er meget normalt at give 10 procent i drikke penge, hvis man er ude og spise.

Narsaq - Grønland

Sikkerhed

Tyveri er ikke udbredt på Grønland. Voldelig kriminalitet sker, men det er typisk interne problemer mellem lokalbefolkning. Du skal dog være opmærksom, hvis du tager på bar eller andre steder hvor deres serveres alkohol, da fuldskab kan fremprovokerer vold og dumme beslutninger (Som i resten af verden).

Den største risiko på Grønland er selvfølgelig den vilde og ikke særligt tilgivende natur. Følg altid de lokales råd og husk altid hvor isoleret du egentligt er. En brækket ankel på en vandretur kan koste dig dit liv, hvis du ikke er ordentligt forberedt og rejser alene.

Sygesikring

Dit gule sygesikringskort dækker ferierejser i op til 30 dage på Grønland. Er uheldet ude og du har brug for hjemrejsetransport, så kan den også dækkes, hvis den ordineres af SOS´s læge.

Det kan være fornuftigt at tegne en privat rejseforsikring, da du er meget bedre stillet ved uheld og sygdom.

Ilulissat - Grønland

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar