Gode råd til at rejse på din pension

Kunne du tænke dig at rejse verden rundt i din pension? Det er en dagsdrøm, der er mange, som har drømt på et eller andet tidspunkt. Du stopper med at arbejde, sælger huset, pakker en kuffert og tager ud og rejser i lang tid. Hvad nu hvis du forvandlede den dagdrøm til din pensionist virkelighed?

Her er et kig på, hvad det kræver at bruge pension på ikke at slappe af derhjemme, men opdage en helt ny verden gennem rejser. Brug disse trin til at tænke over, hvordan denne slags drøm virkelig ville være, og hvor godt den passer til din personlighed og din virkelighed.

Før du lige tager afsted, skal du være ærlig over for dig selv og om din kærlighed til at være på farten – både dine egne forpligtelser over for andre og din generelle sundhedstilstand – er til at gå på kompromis med.

Det kan være dyrt at rejse, så se nøje på dine pensionsopsparing og måder at strække dit budget på eller foretage justeringer. Det kan for eksempel være at sælge dit hjem og skære ned på dine ejendele. Mindre dyre rejsemuligheder inkluderer sådan noget som frivilligt arbejde, bytte af huse eller arbejde i udlandet, så du kan flytte fra sted til sted.

Bestem om du virkelig er klar


Der er meget planlægning involveret, inden man går i gang med et pensionistliv fyldt med rejser, og planlægningen begynder ofte med en ærlig vurdering af din parathed til denne type af liv på farten. Selvom der ikke er rigtige eller forkerte svar, skal du stille dig selv følgende spørgsmål:

Elsker du virkelig at rejse – eller tager du bare på ferie?

Det kan virke indlysende, men der er en stor forskel mellem en ferie på en uge og et liv baseret udelukkende på rejser. Kan du lide at pakke, flyve, finde et sted at overnatte og alle de andre omskiftelige processer, der er forbundet med at rejse? Eller er en uges ferie nok til at tilfredsstille dig? Er du villig til at bruge alle dine penge, hvis det er det, der skal til, for at have råd til denne lange rejse?

Har du forpligtelser derhjemme?

Hvis du holder af dine bedsteforældre, handicappede børn eller børnebørn, vil du sandsynligvis føle, at det er meget vanskelig at tage på ferie på ubestemt tid.

Hvordan er dit helbred?

Selvom du dit helbred ikke behøver at være i perfekt tilstand til et liv med rejser, skal din helbredsmæssige tilstand være god nok til at klare stresset i løbet af rejsen. Hvis du har et alvorligt eller kronisk helbredsproblem, skal du kontakte din læge, inden du udarbejder langsigtede rejseplaner. Din samtale med lægen kan være af afgørende betydning for, om du kommer ud at rejse. De fleste sygeforsikringer kan dække mange af dine omkostninger, men hvis du er i lande, hvor de ikke dækker, skal du være særlig opmærksom på disse og kunne handle i denne nødsituation.

Overvej budgetvenlige pensionist rejseselskaber

Selvom det helt sikkert er sjovt at flyve på førsteklasse og være på et luksushotel, er det normalt ikke en del af en pensionistvenlig ferie. Søg i stedet efter muligheder der er budgetvenlige. Søg desuden efter rejsedestinationer, der er kendt for deres lave leveomkostninger og billig logi. Det kan reducere dine omkostninger markant.

Alt i alt

Mens nogle pensionister er glade for at bruge tiden på at slappe af derhjemme og besøge venner og familie, længes andre efter en mere eventyrlig livsstil. Hvis du falder ind i denne kategori, og du altid har drømt om at se verden, kan en pensionisttilværelse også bruges på at rejse kloden rundt. Det kan ligefrem være svaret på dine drømme. Du kan endda gå på pension i flere forskellige lande over kortere og længere tid.

Skriv en kommentar