Forbered dig på ferien og kom godt af sted

Selvom du godt kan lide at være spontan, er der alligevel en række detaljer, som det er en god ide, at du forbereder dig på inden ferien. Det er for eksempel parkering i Københavns Lufthavn, hvordan vejret bliver, der hvor du skal hen, og om du har brug for medicin eller vaccinationer inden ferien.

Når du skal på ferie, er det altid en god ide, at du forbereder dig lidt. Dermed kan du være sikker på at kunne få en god start på ferien. Det er altid en hårfin grænse mellem, hvor meget du skal planlægge, og hvor spontan du skal være, når du tager på ferie. Det kommer selvfølgelig også helt an på din personlighed. Her kommer vi dog ind på nogle af de områder, som det altid er en god ide, at du har styr på.

Hav styr på parkeringen i lufthavnen

Skal du køre i bil til Københavns Lufthavn, er det en god ide, at du får styr på parkeringen, inden du kommer derud. Skal det være tæt på terminalerne? Eller kan du klare dig med billig parkering, der ligger længere væk? CPH parkering er altid noget af et projekt, og det kan være stressende, hvis du skal nå et fly og ikke har så meget tid.

parkeringsplads lufthavn

Derfor er det en god ide, at du bestiller på forhånd. Det kan du for eksempel gøre gennem tjenesten Parkos, der har specialiseret sig i parkering Københavns Lufthavn. Hos dem kan du sammenligne alle parkeringsselskaberne i lufthavnen og dermed nemt finde et, der passer til dit CPH budget.

Tjek vejrudsigten, inden du tager af sted

Når du skal pakke til en rejse, er det også altid en fordel, at du har en ide om, hvordan vejret kommer til at blive. Dermed kan du langt nemmere pakke det rigtige tøj at tage med. Det er ikke mindst rart, hvis du ikke skal være væk i så lang tid.

Vejret har en meget stor betydning for, hvordan din ferie kommer til at være. Selvom du er meget spontant anlagt, vil det derfor være rart for dig, at du tjekker op på, om det for eksempel bliver regnvejr. I det tilfælde er det oplagt, at du tager regntøj, en paraply og nogle fornuftige sko med.

Få styr på medicin og vaccinationer hjemmefra

Inden du tager på ferie, bør du også altid i god tid tjekke op på, om du har brug for at købe ekstra medicin, og om du eventuelt skal forbi lægen for at have fornyet din recept. Det tager noget tid og er noget, som du ideelt set bør tjekke op på mindst en måned i forvejen.

Skal du rejse uden for Europa, bør du også tjekke op på, om du har brug for at få nogle vaccinationer. I mange lande har de sygdomme, som vi ikke har herhjemme i Danmark. Derfor kan du have brug for at få ekstra vaccinationer. Nogle af dem skal du have med flere måneders mellemrum, og det bør du derfor planlægge i god tid.

Selvom du godt kan lide at rejse spontant, er der altså altid nogle forberedelser, der er en god ide for dig at træffe, inden du tager af sted på ferie.

Skriv en kommentar