Fem fodboldrejser du bare må opleve

Verden er langt om længe ved at åbne op igen oven på snart to års pandemi, og det betyder, at vi igen kan få stillet vores rejselyst. Men hvor skal turen gå hen? Og hvilken type rejse skal du vælge som den første, når du igen kan komme afsted?

I denne guide kigger vi på mulighederne for at planlægge en fodboldrejse, du sent vil glemme. Fodboldrejser har taget til i popularitet de seneste år, og det skyldes, at fodboldrejser er en supersmart måde at kombinere fodboldpassion med ferie på. Læs med, og find fem bud på en fodboldrejse, som du vil mindes resten af livet.

Fodbold i byernes by

Der har alle dage været mange grund til at besøge Paris, og fodbold er en af dem. PSG har længe kæmpet for at blive en del af verdenstoppen, og det er i høj grad lykkedes for dem i det seneste årti med syv franske mesterskaber siden 2010. Det helt store mål er Champions League, som de kom svimlende tæt på i 2020, hvor de tabte finalen til Bayern München. I år står de imidlertid endnu stærkere efter at have hentet superstjernen Lionel Messi til klubben. En fodboldrejse til Paris vil altså være en garanti for fodbold i topklasse og en trofætørst, der helt sikkert vil give kampgejst til både spillere og fans.

London – fodbolddestinationen over dem alle

Når vi snakker fodboldrejser, kommer vi naturligvis heller ikke uden om London. London er hjemby for klubber som Chelsea, Arsenal og Tottenham, der alle har leveret internationale topresultater, og som har enorme fanbaser. Derfor vil det være en stor fodboldoplevelse af træde ind på Stamford Bridge, Emirates Stadium eller Totteham Hostpur Stadium. Desuden er London fyldt til bristepunktet af seværdigheder, du kan opleve på en rejse hertil. London Dungeons, Big Ben og British museum er blot et udpluk af, hvad byen har at byde på udover fodbold.

Den lidt kortere

I toppen af listen over danskernes favoritdestinationer, når det kommer til fodboldrejser, finder vi Hamborg. Dette virker måske lidt overraskende på fodboldkenderen, for Hamburg Sport-Verein har ikke præsteret på helt samme topniveau, som de andre populære klubber. Til gengæld udmærker Hamborg sig ved at ligge ganske tæt på den danske grænse, hvilket reducerer både transporttid og pris. En fodboldrejse til Hamborg er med andre ord en fremragende måde at tilbringe en weekend med vennerne på, uden at det behøver at koste det hvide ud af øjnene. Og så skal man også huske, at Tyskland er en fodboldnation fuldt på højde med England og Spanien, så du vil kunne opleve en fodboldkultur ud over det sædvanlige.

Italiensk topfodbold i Milano

Hvis du er fodboldfan og samtidigt har en forkærlighed for Italien, er det helt oplagt at lade turen gå til den Norditalienske by Milano. Her kan du nemlig opleve hele to internationale storhold, nemlig Inter og AC Milan. Disse to klubber har tilsammen vundet intet mindre end 37 italienske mesterskaber, og Inter er desuden forsvarende italienske mestre. Foruden de to fodboldklubber er byen kendt for sin kultur, sin historie og sit køkken, så det skorter ikke på grunde til at lade den næste rejse være en fodboldtur til Milano.

Stjernedrys i dens spanske hovedstad

Meget få klubber kommer i nærheden af Real Madrid, når det kommer til historie, tradition, internationale resultater og store stjerner. Spillere som Christiano Ronaldo, Luis Figo og Raúl har allerede optrådt i de hvide dragter, og for tiden er det stjerner som Karim Benzema og Eden Hazard, der sørger for at levere topresultaterne. En fodboldrejse til Madrid er desuden en rejse til et sted, hvor fodbold betyder mere, end man næsten kan forstå, når man kommer fra lille Danmark. I Madrid føler de fodbolden på en helt anden måde, og hvis du er fodboldfan, må du ikke snyde dig selv for den oplevelse det er at mærke stemningen i så stor en fodboldby som Madrid.

Skriv en kommentar