Rejsetip til dig der skal til Sri Lanka

Sri Lanka er endnu et meget ukendt turist land og ikke mange danskere har været på Sri Lanka. Danskernes fortrukne land i Asien er nemlig fortsat Thailand, men det vil sikkert ændre sig i takt med, at flere rejsebureauer for rejser til Sri Lanka og danskerne begynder, at høre om de mange seværdigheder.
Sri Lanka er nemlig proppet med gamle smukke ruinbyer, masser af nationalparker med elefanter, aber, vilde påfugle og leoparder, og hele vejen rundt om øen, er de smukkeste sandstrande, som er på højde med andre ”eventyr strande” i østen – Sri Lanka har simpelthen alt at byde på og noget for enhver.

Seværdighederne på Sri Lanka

De mest populære seværdigheder på Sri Lanka, er de 8 optaget på UNESCOS Verdensarvsliste og med fuld berettiget. De er alle 8 et besøg værd og har du muligheden for, at besøge alle 8 på din rundtur i Sri Lanka, ja så vil jeg helt klart gøre det. Turen vil tage dig rundt i hele landet og du vil således opleve regnskov, ”sawanna”, højlandet med the plantagerne og resten af den skønne natur på øen.

Det hemmelige tip

En ting, som vi selv var ved at vælge fra på vores rundtur, er det jeg vil dele som mit ”hemmelige tip” – da vi selv blev meget positivt overrasket over besøget og efterfølgende var vi meget glade for, at vi afsatte 1½-2 timer som rundturen tog.

De fleste vil sikkert (som vi selv gjorde) synes det lyder ret kedeligt, men må sige, at det faktisk var yderst interessant. Mit hemmelige tip er, at hvis i har tiden og muligheden, skal i besøge en af de mange Spice Gardens (krydderihaver), som man finder på Sri Lanka. De findes over hele landet, men de bedste findes i området omkring Matale på Dambulla A9 road.

Rundturen i haven

Peber busk
Peber busk

På Sri Lanka er klimaet til, at man kan dyrke de fleste krydderier og derfor findes der også vildt mange forskellige krydderier i haverne. Alle dem man kender hjemmefra køkkenskuffen – ja de står som buske, træer ol. i haverne.

Vi så således peber buske, som voksede højt op af gamle palme træer. Et gummi træ, som er det man anvender i tyggegummi produktionen. Guiden skar et snit i træet og det begyndte straks, at løbe ud af træet. Vores søn fik et lille gummi bånd ud af det, som han gik og legede med. Der var også ”kaneltræer” altså de træer, hvorfra man skære og får den rigtige kanel, som ikke er skadelig for mennesker og vi så store kakaotræer/frugter. Vanilje planterne snoede sig op langs et hegn og sådan kunne vi blive ved 🙂

Massage og smagsprøver

Vi gav ikke noget for rundturen (vores guide sagde, at det var med i prisen) men det skyldes nok, at de i stedet sælger produkter til turisterne. Da vi havde været en tur i haven sluttede vi nemlig af i et lille hus, hvor de fremviste en masse produkter, som de selv skulle ha’ fremstillet. Vi fik også smagsprøver på hjemmelavet kakao med banan (smagte vildt godt) og jeg fik en massage med specielt aloe vera creme. Massagen måtte jeg betale for, da vi kunne fornemme, at det forventede de.

Selvom turen sluttede af med, at være et lille salgsfremstød var det faktisk rigtig spændende og noget som jeg vil anbefale andre, at finde tid til. At se, hvordan de krydderier vokser, som man så tit bruger i madlavningen og afholde små konkurrencer om hvem der kan gætte flest, er bare med til, at gøre det endnu sjovere 🙂

Artiklen er skrevet af Kristian fra Sril.dk

Skriv en kommentar