las-ramblas

Dette skal du opleve på din storbyferie til Barcelona

Planlægger du at tage på en vaskeægte storbyferie? Så skal du helt klart kigge nærmere på én af Spaniens mest populære destinationer: Nemlig Barcelona.

Udover at være hjem til et af de mest populære fodboldhold i verden, byder denne storby også på en masse oplevelser. Du kan eksempelvis vælge at udforske de mange hundrede tapas restauranter, beundre den smukke arkitektur eller feste hele natten på en af byens hippe natklubber. Her får du 5 bud på forskellige aktiviteter du bør prøve kræfter med hvis du vælger at rejse til Barcelona.

La Boqueria: Lokale specialiteter og en rejse gennem tiden

La-Boqueria-BarcelonaFå stimuleret lugtesansen og smagsløgene på La Boqueria som er europas største marked for madvarer. Her finder du lokale specialiteter, som du med garanti ikke kan få fingrene i i Danmark. Når du går rundt og udforsker markedet, handler det ikke blot om at købe sig fattig i alle de lækre madvarer. Det er samtidig også en rejse tilbage i tiden. Markedet har nemlig ligget der siden 1400-tallet (altså mere end 600 år!).

Dette lækre marked lader tænderne løbe i vand og du kan købe alt fra friske grøntsager til mere udsøgte specialiteter såsom snegle og østers. Da du nok ikke orker at stå og skulle lave så meget mad på din ferie, er der også rig mulighed for at få stillet appetitten på én af markedets mange tapas restauranter.

Picasso Museet: Billig og unik kulturoplevelse

Når maven er fyldt godt op efter shopping i La Boqueria, så ligger Picasso Museet blot 1 kilometer fra markedet. Dette Picasso museum er ikke spækket med Picassos mest kendte værker. I stedet så er det mere et museum for kendere og udstiller den verdensberømte kunstners tidligste værker. Du kommer altså til at komme helt ind under huden på Picasso og kan blandt andet se nærmere på hans skitseblok og hans ”Blå Periode”.

Selvom dette måske lyder en anelse finkulturelt, vil du helt sikkert være en unik kulturoplevelse rigere (og så koster det kun 75 kr. at komme ind).

Las Ramblas: Strøget på spansk

las-ramblas

Når du har fået nok af de finkulturelle oplevelser, så er det på tide at opleve noget af det som Barcelona gør aller bedst – nemlig feste og hygge. Las Ramblas minder mest om Strøget og er spækket med hyggelige restauranter og barer så langt øjet rækker.

Dog er det ikke det rene Dyrehavsbakken og strøget er også præget af smukke bygninger, statuer, planter og træer. Det kan godt betale sig, at udforske Las Ramblas små sidegader, da disse ofte byder på lidt mere unikke og lokale barer og restauranter (og ikke mindst bedre priser!).

Sagrada Familia: Kirken som har været mere end en menneskealder undervejs

Sagrada-Familia

Når tømmermændene har lagt sig fra gårsdagens udskejelser, så er det på tide at gå på opdagelse i Barcelona igen. Når du er i Barcelona er der én seværdighed som du skal opleve. Det er Sagrada Familia. Selvom den katalonske arkitekt, Antoni Gaudi, døde for næsten 100 år siden er kirken endnu ikke bygget færdigt.

Den forventes færdigbygget i midten af 2020 og årsagen til, at den på det tidspunkt har været mere end 100 år undervejs, er kirkens utrolige detaljerigdom. Dette er altså nok en kirke, som får din lokale kirke til at blegne lidt i forhold og bestemt et besøg værd (religiøs eller ej).

Razzmatazz: 5 rum, 1 fest og fyldt med livemusik

Selvom den sidste del af denne natklubs navn med at alt minder om en skønhedsbutik, så er det her det sker. Razzmatazz er opdelt i 5 rum, alle med forskellige temaer. På den måde, er der helt sikkert et tema som falder i din smag. Et tip er, at undersøge stedets hjemmeside og se på deres kalender.

Forskellige bands optræder nemlig hele tiden på denne natklub, så måske spiller et af dine yndlingsband på samme tidspunkt som du besøger denne fantastiske storby.

Så uanset om du ønsker at shoppe, få stimuleret smagsløgene, gå på opdagelse i Barcelonas smukke arkitektur og seværdigheder eller blot feste hele natten – så har Barcelona og dens 1,6 mio. indbyggere helt sikkert også en unik oplevelse til dig!

Denne guide er skrevet af Mikkel fra Timelesstravel.dk – Kig forbi siden, hvis du er på udkig efter afbudsrejser eller tilbudsrejser.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar