Rejseguide til Canada

CanadaCanada er et stort land, der er beliggende i Nordamerika. Ligesom USA strækker Canada sig fra Atlanterhavet i den østlige del af landet til Stillehavet i den vestlige del af landet. Landet grænser kun op til USA, hvilket der gøres i den sydlige og nordvestlige del af landet, men nord for Canada ligger både Nordpolen og det Arktiske hav.

Landet dækker over et totalt areal på 9.984.670 kvadratkilometer, hvilket gør Canada til verdens andenstørste land. 8,92 procent af det samlede areal er dækket af vand, hvilket svarer til cirka 890.100 kvadratkilometer. I Canada kan man opleve et fantastisk varieret landskab, som f.eks. byder på præriere, nåleskove, gletschere, varme kilder, høje bjerge, mm.

De officielle sprog i Canada, er engelsk og fransk.

Kort over Canada

Vaccinationer

Generelt så er der ikke behov for de store vaccinationer, hvis man skal besøge Canada. Det kan være en idé at få mod Difteri og Stivkrampe.

Forsikring

Canada har et af verdens bedste sundhedsvæsener, så du er i gode hænder hvis der sker noget, du skal dog have en rejseforsikring for at være dækket, da det ellers kan blive en frygtelig dyr fornøjelse.

Parliament Hill - Canada

Parliament Hill

Nødvendigt med visum til Canada?

Der er visumfrit i Canada i op til 90 dage på turistrejser. Dit pas skal være gyldigt under hele rejsen. Der er specielle regler for mindreårige børn, så skal du rejse med børn, er det nødvendigt at du snakker med Canada´s ambassade. Adressen finder du her.

Yoho National Park, Canada

Yoho National Park

Valuta

I Canada er den lokale valuta de canadiske dollars. Der er godt med hæveautomater overalt, så det er ikke noget problem at hæve penge fra dit internationale betalingskort. Hvis du skal besøge nogle af Canadas fjerne egne, så kan der godt være langt mellem hæveautomaterne, derfor bør du hæve penge på forhånd.

Drikkepenge

Det er meget normalt at give 15 procent oveni regningen på restauranter. Det forventes også på barer. Det er også normalt at give 10 til 15 procent til taxi chauffører.

Spørgsmål

Har du spørgsmål angående besøg i landet? Stil dem nedenunder – så vil vi hjælpe bedst muligt.

Moraine Lake

[Total:1    Gennemsnit:3/5]

En kommentar

 • Fam. Laksø

  19. maj 2015

  Godaften.
  Flot hjemmeside!
  Ved I, om man kan købe taletidskort med canadisk nummer i Canada, så man ikke skal bruge sit danske nummer, fordi det er så dyrt? Hvis ja, virker canadiske taletidskort i “danske” smartphones? Og kan mobilen oplade, når den canadiske strøm er kun på 110 volt?
  På forhånd tak.
  Med venlig hilsen
  Fam. Laksø

  Svar

Skriv et svar