Sidst opdateret 29/06/2014

Rejseguide til Bahrain

Bahrain er en arabisk stat, der der beliggende i Den Persiske Bugt. Landet består af en mindre gruppe øer, der ligger mellem Saudi-Arabien og Qatar. Landet er 712 kvadratkilometer, hvilket betyder at landet er på størrelse med Falster.

Mere præcist består landet af 36 øer. Den største øer i Bahrain er 48 kilometer lang og 18 kilometer bred. Desuden er landets højeste punkt, Jabal ad Dukhan, også placeret på denne ø, der i øvrigt er opkaldt efter landet. Den største by i Bahrain er hovedstaden Manama – Der bor omkring 150.000 mennesker i byen.

Det officielle sprog i Bahrain er arabisk, men der tales også ofte engelsk blandt både indbyggere og magthavere. I 2010 boede der lidt over en million mennesker i Bahrain, hvor ca. halvdelen er udlændinge.

Bahrain er pt. ramt af en del demonstrationer i forbindelse med det arabiske forår. Det anbefales at man holder sig væk fra alle former for demonstrationer, da man udsætter sig selv for fare.

AlFateh Moske Bahrain

AlFateh Moske

Bahrain visum – Sådan gør du

Du kan få visum ved ankomst. Du kan få 14 dages visum ved grænseovergang eller lufthavn, og det kan forlænges med ydeligere 14 dage mod betaling. Dog anbefaler udenrigsministeriet at du søger visummet hjemmefra, da der kan være en længere ventetid ved udstedelse af visum ved ankomst. Du kan læse mere på deres ambassade´s hjemmeside: www.bahrainembassy.co.uk

For at få visum er der følgende krav:

Dit pas skal være gyldigt 6 måneder udover den tid, du har tænkt dig at opholde dig i Bahrain.
Børn kan rejse i deres forældres pas – dog max op til 16 år.
De Danske provisoriske pas og EU´s nødpas anerkendes.
Og til sidst: Du må ikke have et stempel i dit pas som relaterer til Israel.

Husk at regler hurtigt kan ændre sig, så tjek altid op på de aktuelle regler.

Bahrain havn

Solopgang over havnen

Valuta

Valutaen i Bahrain er bahrainske dinar.

Forsikring

Det er vigtigt at du tegner en rejseforsikring, da dit sygesikringskort ikke dækker i landet.

Vacination

Du skal tage en snak med din læge omkring hvilke vaccinationer, der er nødvendige når du besøger Bahrain. Det afhænger af hvor lang tid du skal være i landet og hvad dine aktiviteter indebærer.

Det vil typisk være mod sygdomme som Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A og Hepatitis B. Derudover kan myndighederne kræve dokumentation for vaccination mod Gul Feber, hvis du har opholdt dig i et land med sygdommen.

Spørgsmål om rejser til Bahrain

Har du spørgsmål, så bare kom med dem. Vi udvider guiden løbende, og vil meget gerne høre hvad du kunne tænke dig at vide.
Bahrain Fort

Udsigt fra Bahrain fort

[Total:1    Gennemsnit:5/5]

Skriv et svar