Rejseguide til Andorra

Skiferie i AndorraAndorra er et uhyre lille fyrstedømme, der er beliggende i Pyrenæerne lige mellem Spanien og Frankrig. Det siges, at landet blev grundlagt af Karl den Store, og er det eneste eksisterende eksempel på den uafhængighed, mange af Pyrenæernes dale var i besiddelse af.

Sproget der tales i landet er officielt katalansk, men både fransk og spansk er således også udbredte sprog i det lille fyrstedømme. Landet har mange kulturelle ligheder med den katalanske kultur, da folkemusik og folkedansk også er særlig populært i Andorra.

I Andorra der hedder hovedstaden Andorra la Vella – Der er omkring 76.900 mennesker bosiddende i landet.

Turismen er fundamentet for fyrstedømmets indtægt, da denne tegner sig for cirka 80 procent af Andorras bruttonationalprodukt. Mange mennesker forbinder nok landet med skiferie, og med god grund. I Andorra findes der nogle af de bedste skisportssteder i Europa. F.eks. Canillo & Soldeu og Arinsal & Pal. Det er også et populært turistmål om sommeren, hvor folk nyder den storslående natur, og bruger bjergene til at vandre i.

Sådan kommer du dertil

Der findes ingen lufthavne i landet, hvis du vil besøge landet, så bliver du nødtil at køre dertil fra Frankrig eller Spanien. Benzinen i Andorra er typisk 20 procent billigere end i Spanien, og 30 procent billigere end i Frankrig.

Hastighedsgrænsen er 40 km/t i boboede områder, og ellers 90 km/t i resten af landet.

Skiferie i Andorra

Andorra er måske mest kendt af folk på skiferie

Attraktioner

Església de Sant Esteve
Kirke fra det 11. århundrede – bygget i romansk stil.

Santa Coloma d'Andorra
Santa Coloma d'Andorra er en by som ligger 2 km fra hovedstaden – Har en meget kendt kirke, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Valuta

Der er ingen officiel valutaenhed, dog bruges euro i praksis.

Sant Esteve - Andorra

Sant Esteve kirken – Andorra

Visum

Det er ikke nødvendigt med visum for at besøge Andorra.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål om landet? Skriv en kommentar nedenunder. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig, hvis du har spørgsmål. Har du rejst i landet, så vil vi også meget gerne høre dine bedste tips.

[Total:2    Gennemsnit:4.5/5]

Skriv et svar