Rejseguide til Amerikansk Samoa

Amerikansk SamoaSamoa-øgruppen er en lille gruppe af øer i den sydlige del af Stillehavet, cirka halvvejs mellem New Zealand og Hawaii, og Amerikansk Samoa er den østlige del af denne øgruppe. Amerikansk Samoa er et selvstyrende område under USA.

Øen har nu været beboet i mere end tretusinde år, og blev opdaget af opdagelsesrejsende i det 18. århundrede. Der har siden været stridigheder om rettighederne til øerne, hvilket blev løst med en traktat i 1899 mellem USA og Tyskland. Traktaten berettiger en aftale om deling af Samoa-øerne, og derfor går den østlige del af øgruppen nu under navnet Amerikansk Samoa, mens resten blev kaldes Samoa.

Hvornår er det bedst at besøge Amerikansk Samoa?

Det bedste tidspunkt at besøge Amerikansk Samoa, er i perioden fra Maj til Oktober – da vejret er bedst der. Fra November til April vil du opleve regnvejr, dog mest om natten. Men luftfugtigheden er meget høj og ubehagelig.

Visum

Skal du besøge Amerikansk Samoa, så er der ikke visumpligt for danskere op til 90 dage. Husk dog regler kan ændres, og det er vigtigt, at du tjekker de gældende regler inden din rejse.

Valuta på Amerikansk Samoa

På Amerikansk Samoa benytter de amerikanske dollars.

Kendte seværdigheder

Nationalparken
Spredt ud på de 3 øer Tutuila, Ta´u og Ofu ligger nationalparken, som er et fantastisk mix af den skønneste natur på Amerikansk Samoa.

Fatu ma Futi
En speciel mini-ø, der ligger et par hundrede meter fra stranden.

Fagatele Bay National Marine Sanctuary
Tropisk rev – drømmedestination for dykkere.

Vaccinationer

Tag til lægen og få en snak om vaccinationer – Det vil typisk være mod Difteri, Hepatitis A, Hepatitis B og Stivkrampe.

Rejseforsikring

Da dit sygesikringskort ikke dækker på Amerikansk Samoa, skal du tegne en privat rejseforsikring, så du er dækket i tilfælde af sygdom eller ulykke.

Vil du gerne vide mere om Amerikansk Samoa?

Du er meget velkommen til at stille spørgsmål, så skal vi prøve at være så behjælpelige som muligt.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Skriv et svar