Rejseguide til Indien

Indien


I denne rejseguide til Indien, der kigger vi på en lang række emner, som f.eks. visumansøgning, vaccinationer og andre praktiske rejseinformationer. 

Intro

Indien er en republik, der ligger i den sydlige del af Asien. Grænselandene hertil er Kina, Bhutan, Bangladesh, Burma, Nepal og Pakistan. Søgrænserne til landet er Maldiverne, Sri Lanka og Indonesien.
Indien er Verdens største demokrati med mere end 1 milliard mennesker. I landet tales mere end 100 forskellige sprog, hovedsproget er hindi og engelsk.

Landet har det andenstørste indbyggertal i Verden, i 2001 viste en folketælling at der ca var 1.028.610.328 mennesker i landet, i 2011 er dette tal anslået til at være steget til ca. 1.191.560.00.

Da landet i 1945 blev erklæret uafhængigt fra Storbritannien, blev Pakistan ligeledes adskilt fra landet. Dette har siden hen været begrundelsen for mange stridigheder og uoverensstemmelser mellem de to lande. Stadig den dag i dag er der problemer mellem Pakistan og Indien. Grundlaget for adskillelsen var religiøs.

De muslimske indere vandrede til Pakistan. Herved blev landet således hinduistisk og Pakistan muslimsk.

Se også:

Den indiske kultur og historie

Indien blev den 15. august 1945 erklæret uafhængigt fra Storbritannien, således sluttede mange års engelsk koloni og undertrykkelse af landet. Den Indiske kultur bæger i dag præg af, at den har været en engelsk koloni i mange år, men den gamle kultur, som landet har, er så stærk, at den overstråler den engelske indflydelse ekstremt meget.

Den engelske indflydelse ses blandt andet i det udmærkede engelsk som mange indere taler. Endvidere findes mange skilte og tekster på engelsk såvel som hindi. Også i arkitekturen kan man mange steder fornemme den engelske indflydelse.

Den Indiske kultur er en af de ældste i Verden. Religionen hinduisme præger kulturen på mange måder, og åndelighed og religion er stort i landet.

Koen er på grund af hinduismen, et helligt dyr i Indien. Dette betyder at man aldrig spiser kød fra køer, eller at man slår dem ihjel. Kommer man til Indien vil man opleve at der er køer overalt. Selvom de er hellige, ser man desværre mange køer der er udhungerede og fejlernærede. Især køerne der lever inde i byerne er fejlernærede, mange af disse køer lever af affald, og holder sig ikke tilbage for at spise eksempelvis plastik.

De fleste Indere er vegetarer. Det indiske køkken er super spændende, og især anerkendt i vegetar samt veganer kredse.
Indiens historie er kendt for den ikke voldelige modstand, som Mahatmi Gandhi stod i spidsen for, under besættelsen af Storbritannien.

Hvornår er det bedst at tage til Indien?

delhi - indien
Indien er jo kæmpe stort, så klimaet er meget forskelligt fra område til område. Klimaet er generelt delt i 3 sæsoner, nemlig den varme årstid, den våde årstid og den kolde årstid. Generelt så er det bedste tidspunkt at besøge Indien i den kolde årstid, nemlig fra November til Februar. Her er temperaturen mindre ekstrem og mere acceptabel for os danskere.

Den varme årstid starter i midten af Februar, og i April begynder der at være rigtigt varmt. I Maj og Juni kan temperaturen være så høj, at det ganske enkelt ikke er til at holde ud.
Monsunen kommer stille og roligt snigende i starten af Juni. Den starter i det sydlige Indien, og i løbet af Juni og Juli sniger den sig nord på. Monsunen dør stille og roligt ud i løbet af Oktober, og efterfølges af den turistvenlige kolde årstid.

Der er dog meget store forskelle på klimaet i Indien. Det er vigtigt man undersøger den enkelte stat, og deres klima inden man tager afsted, især det mest nordlige og sydlige stater har lidt meget forskellige klimaer.

Huskeseddel

Hvad skal du huske inden du rejser til Indien?

Først og fremmest skal du huske at få Visum til at kunne rejse ind i Indien.
Senest 1½ måned før man skal af sted, skal man huske at snakke med lægen om hvilken vaccinationer man skal have, evt. også medicin mod malaria.

Nogen steder i Indien er der stor risiko for malaria, så det er vigtigt at få det undersøgt inden man tager af sted. Det kan man gøre på www.statensseruminstitut.dk.

Dit sygesikringskort dækker ikke i Indien, så det vigtigt at få en rejseforsikring.

Beklædning og lign

Noget tøj der dækker kroppen, især hvis der skal besøges hellige steder. Altså det er ikke så velset at vise ben og skuldre.
Da Indien er et solrigt og varmt land, så er vigtigt at huske solcreme og solbriller. Man kan godt købe solcreme dernede, men bedst at have noget ordenligt med hjemmefra.

Forsikring

Rejs aldrig til Indien uden en forsikring. Du kan være uheldig og blive indblandet i et uheld, eller du kan opleve sundhedsproblemer. Dit sygesikringskort dækker naturligvis ikke i Indien.

Vaccinationer Indien

Afhængigt af hvor lang tid du skal være i Indien, og hvor i Indien du skal være, der skal du have en række vaccinationer. Relevante vaccinationer kan være mod: Difteri, Gul feber, Hepatitis A, Hepatitis B, Japansk hjernebetændelse, Rabies, Stivkrampe. Det kan også være en idé at indtage medicin mod Tyfus og Malaria – Tag en snak med din læge om din rejse. Hvilke vaccinationer du skal bruge, afhænger af hvor du skal rejse i Indien, og hvor lang tid du skal være der.

Valuta

Den indiske rupee – også kaldet Rs, kan opdeles i 100 paise. Paise kommer i 50, 25, 20, 10 og 5. Rupee mønter kommer i 5, 2 og 1. Rupee sedler kommet i 1000, 500, 100, 50, 20 og 10. Det er overraskende let at finde en ATM maskine i Indien, dog er det en rigtig god idé at altid have nogle backup penge på dig, da der ofte er strømafbrydelser og nedetid på hæveautomaterne.

Hvordan får jeg visum til Indien?

 • Visumpligt.
 • Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet.
 • Børn kan ikke indrejse uden eget pas, de skal være i besiddelse af eget pas.
 • Danske provisoriske pas anerkendes.
 • Turistvisum kan gives op til max. 6 måneder. Andre visa op til 5 år.
 • Forretningsvisum kræver invitation.
 • Skal du lave frivilligt arbejde og lign, kræver det et Employment Visa.
 • Visum kan ikke udstedes ved indrejse.
 • Nyt krav: Der skal medbringes kopi af flybillet / returbillet + hotelbookinger til turen + netbank oversigt (Eller brev fra ens bank) – som beviser at man har råd til rejsen.
 • Der er 60 dages karantæne tid (måske afløst af en 5 dage i stedet – men ikke 100 procent officielt) – før du kan besøge Indien igen, når du rejser ud af landet. Det gælder også for visum med “multiple entries”.

Man skal ansøge om visum via den Indiske Ambassade i Danmark, som ligger på adressen: Vangehusvej 15, 2100 KBH Ø. Eller man kan gøre det via ambassadens hjemmeside: Indiens Ambassade i Danmark.

Bemærk: Fra 1. september 2014 – skal alle visumansøgere personligt møde op på den indiske ambassade.

Man skal altså møde personligt op på ambassaden og medbringe pas, dokumentation for flybillet/rejsedokument, udskrift fra banken omkring din økonomi, en udfyldt formular fra ambassadens hjemmeside og et pasfoto i farve. Det kan være en god idé at medbringe en frankeret og rekommanderet svarkuvert, hvis du vil slippe for at skulle hente passet m. visum igen.

UPDATE: Der er igen mulighed for ansøgning uden et fysisk besøg på ambassaden. 

Huske farvefoto!

Har du spørgsmål omkring rejser til Indien?

Så er du meget velkommen til at stille dem – Så vil vi besvare dem bedst muligt.

52 Responses

 1. Stig siger:

  “•Nogle mennesker oplever der skal medbringes kopi af flybillet + hotel + netbank oversigt – så de kan se at man har råd”

  Venligst definer “nogle” – det vil jo være træls at sende ansøgning afsted og blive afvist fordi man ikke indsender det ene og det andet

 2. Rejstil.dk siger:

  Hej Stig,

  Sidst jeg var i Indien, der var der ikke de store krav til visum for danskere. Men så kom Niels Holck sagen – hvilket medførte en lidt mere besværlig visumproces. Hvilket er rigtig ærgerligt.

  På indian-embassy.dk står der følgende omkring emnet (oversat til dansk):

  En ansøgning om visum skal indeholde:

  Kopi af returbillet.
  Invitation fra en vært eller kopi af hotelbookinger til de steder man skal besøge.
  Bevis på man har de økonomiske midler (Et brev fra ens bank er nok).

  Det er nye krav, som tidligere ikke har været gældende.

  Jeg ved dog at folk omgår disse regler lidt, f.eks. ved at booke et hotel, hvorefter de så inden afrejse, får ændret det til kun at være gældende 1 dag. (Mod gebyr). Så de kan rejse frit rundt.

  Jeg har også hørt om folk, som oplever at kravene ikke er så store, når de er i kontakt med ambassaden, derfor den beskrivelse. Men jeg ændre teksten nu, så det ikke kan misforstås.

  Så kort sagt: du skal vedlægge disse ting, hvis du vil være på den sikre side.

  Det er rigtig ærgerligt med disse krav, da Indien er verdens fedeste land at besøge.

 3. Anders Bryder siger:

  Hej . Vi er 3 som skal til indien fra d. 20/12-12 til d.6/1-13 og er utrolig forvirrede over visum reglerne.
  Feks. Hvad koster et visum?
  Hvordan afregner jeg med ambassaden?
  Skal det være et pasfoto lavet hos en fotohandler eller kan man selv tage et og
  printe det?
  Kan man sende det hele online? i så fald,hvordan betaler man så?
  Mvh. Anders Bryder

 4. Rejstil.dk siger:

  Hej Anders.

  Et visum koster 370 kroner pr. stk.

  Hvis du ikke selv møder op på ambassaden, så skal du vedlægge en check + du skal vedlægge returbrev + porto.

  Det skal være et rigtigt pasfoto. Du ved, sådan et du kan få taget hos fotoforhandleren eller på banegården.

  Du kan vist søge online: http://indianvisaonline.gov.in/visa/ – men har ikke noget erfaring med det.

  Husk at du altid kan ringe til ambassaden på: 45 39 18 29 95 – hvis du er i tvivl. Det er flinke mennesker.

  • Lis Engell siger:

   Er der nogen, der kan hjælpe? jeg har forsøgt på online Indian visa form, adskillige gange, det er ikke muligt for mig at skifte til side 2. Jeg har også forsøgt at lave temporary exit, men kan ikke komme ind igen, selvom jeg kopierer koden ind i feltet?

   Er det lykkedes for nogen, at få visa via online?
   med venlig hilsen
   Lis

 5. Rejstil.dk siger:

  Hej Lis,

  Jeg har lige prøvet og har ikke noget problem ved det. Prøv eventuelt via en anden computer?

  Ellers kan du jo stadig søge direkte via ambassaden?

  • Lis Engell siger:

   Hej igen
   Det hjalp at bruge Explorer i stedet for crom. Så gik det nemt.

   For en anden gangs skyld, hvordan kan søge direkte uden at møde personligt?
   med venlig hilsen
   Lis

 6. Rejstil.dk siger:

  De gange jeg har været i Indien, der har jeg bare udfyldt ansøgningen og sendt den med posten, sammen med check og returkuvert med porto. Det går jeg ud fra man stadig kan?

  Har aldrig brugt den online ansøgning.

  Jeg går ud fra man stadig kan det? Det kan godt være jeg lige tjekker den med ambassaden.

 7. henriette siger:

  Idag kræver de at du sender et udskrift med af din konto , samt hotelreservation, og en kopi af din billet, samtidig kræves det at returkonvulutten er frankeret anbefalet , det kan de irdne på posthuset og koster 75 kr .ellers udfylder man ansøgningen på computeren og klistre billede på og sender det sammen med pas og øvrige dokumenter gerne anbefalet hvis man vil være sikker på de modtager det

 8. sus siger:

  hej vil nogen lægge et link til præcis den formular de udfylder, synes der er flere forskellige og en af dem der koster det 800kr takker på forhånd

 9. Tormod siger:

  Har lige modtaget vores visum til Indien i januar. Vi sendte ansøgning samt foto efter at have uploadet web ansøgning og foto på ambasadens website, vedlagde udskrift af forsiden på vores netbank, overstreget de sidste 4 kontocifre – kopi af flybilletter og mail for reservevation fra hotel. Sendte det anbefalet med frankeret anbefalet svarkuvert samt en check på visum afgiften 370 kr pr person. 10 dage senere modtog vi vores tourist visum som var gældende i 4 mdr. Og ikke 6 mdr. Som omtales flere steder. Men det er ligemeget, da vi ikke skal være i Indien så længe. I alt en rigtig god oplevlse og ikke som frygtet omstændelig og besværligt at ansøge om når man ikke bor i nærheden af ambassaden. Nu glæder vi os til igen at besøge Goa.
  Hvis der er nogen der har nogle tips til at veksle penge i Goa euro/ dk kr. Automater udbetalte kun 100000 rupees pr dag sidste gang vi var der. Det er lidt lidt at starte op på når der skal betales hotelværelse osv håber at der er nogle garvede Goa tourister der kan give et input :-)

 10. S.Larsen siger:

  Hej er der nogen der ved, hvor mange sider visum ansøgningen er på ?
  Jeg er kun noget til side 3.

  • Tormod siger:

   Mener at den er på 3 eller 4 sider inkl. Upload af foto.
   Når du til sidst printer den ud fylder den 2 A4 sider.

 11. sus siger:

  tak for svar tormod og go tur vi skal afsted 20 feb håber også at vores visa går godt igennem
  sus

 12. sus siger:

  hvordan opload er i foto?

 13. Mathilde siger:

  Hej. Er der nogen der ved, om man kan møde op på ambassaden og aflevere sin ansøg og derefter få tilsendt sit visun, hvis man selv giver en kuvert med fragt på når man afleverer ansøgningen? Har nemlig lige en dag i Kbh og så tænkte jeg, det ville være smart at aflevere ansøgningen personligt.

  Nogen det ved om det kan lade sig gøre?

  Mvh Mathilde

 14. Rejstil.dk siger:

  Hej Mathilde,

  Jeg ved det ikke 100%, men tror du kan. Nogle gange bliver man overrasket over hvor bureaukratisk en visum proces kan være, men det burde kunne lade sig gøre.

  Det er jo muligt at sende visumansøgningen med posten + retur, så mon ikke det også kan lade sig gøre med kun den ene vej. Læs punkt 2: http://www.indian-embassy.dk/visa_services.html

  Husk:
  Pasfoto, pas, kopi af rejseplan, check), frankere kuvert (til anbefalet post), osv.

 15. Mathilde siger:

  Det kan godt lade sig gøre, at aflevere ansøgning på ambassaden og derefter få den tilsendt. Fik allerede mit visum 2 dage efter jeg havde været inde og søge.

  Mvh Mathilde

 16. Dorthe jensen siger:

  Vi rejser til goa den 20 feb, var der sidst for 5 år siden.
  Er der nogen af jer der ved om man kan veksle danske penge i goa, kan sket ikke huske hvad vi gjorde sidst?
  På forhånd tak, og god tur til alle der skal afsted.

  • Rejstil.dk siger:

   Hej Dorthe,

   Jeg har aldrig været i Goa, men i Delhi og andre steder, der har jeg oplevet at man kunne veksle danske kroner. Tror der er god chance for det i Goa. Andre som har erfaring med det?

   Du får dog nok en dårlig kurs og kunne forstille mig at det næsten kunne betale sig at veksle til Euro eller Dollars i Danmark og så veksle dem i Indien i stedet.

   Jeg ville dog ikke gøre så meget i det. Når jeg rejser så tør jeg ikke rende rundt med en formue. Mest fordi jeg er klodset, men man ved hellere aldrig hvad der sker.

   Så jeg ville bare have en smule backup penge med i form af euro og så ellers hæve direkte på mit Visakort. Der burde være rigtig fine muligheder for at hæve allerede i lufthavnen.

   Skal dog huske at der er grænser for hvor meget man kan hæve i en hæveautomat på sit kort. Mener det er 2000 kroner om dagen på Visa. Og så 20.000 indenfor 30 dage.

   Med Mastercard er det noget mere. Jeg plejer så at have et Mastercard i backup. Ikke fordi jeg bruger i nærheden af de beløber, men mere hvis jeg skulle smide mit Visakort væk.

   • Tormod siger:

    Vi er lige kommet hjem fra Goa. Kan da oplyse at der er mange ATM penge automater, der kan hæves max 10000 rps pr dag, med Visa og det koster 20 kr pr hævning til den Indiske stat udover de obligatoriske 30 kr i visa hævegebyr. Vi havde denne gang en del euro med, som vi vekslede løbende hos forskellige vekselbureuer. De giver en meget bedre kurs. Vi havde købt euro i banken herhjemme til kurs 7,59, men fik i gennemsnit i veksling i Goa 10000 rps 40-50 kr billigere end i ATM automaterne. Man skal dog være opmærksom på ikke at få pengesedler med huller i udleveret når man veksler, da de betragtes som ugyldige, men kan dog somregel ombyttes i en bank. Ps veksling i Goa lufthavn er til en meget dårlig kurs.

 17. Simon Moerch Simonsen siger:

  Hej !

  Jeg er p.t i Thailand og vil gerne en gang til Nepal og derfra videre til Indien.
  Hvordan f[r jeg udstedt mit visum til Indien nu jeg er her i Thailand lettest ?
  jeg er her 1 maaaned mere og vil ellers vaere paa farten..

  • Rejstil.dk siger:

   Hej Simon,

   Du kan læse mere om indisk visum i Thailand her: http://www.indiavisathai.com/

   Som udlænding skal du vist udfylde en ekstra formular: http://www.indiavisathai.com/?page_id=70

   Der er jo også muligheden for at få et indisk visum i Nepal. Det har jeg prøvet, det var godt nok i 2007, så der kan være sket mange ting siden.

   Jeg mener deres ambassade lå et par km fra Thamel. Det var i hvert fald en meget sjov oplevelse og småfrustrerende. Jeg mener at fremgangsmåden var således:

   Mød op på ambassaden – stå i verdens længste kø. Giv op når de ikke lukkede flere ind.

   Mød op næste dag i god tid – Råb lidt af dem som prøver at snyde sig foran i køen.

   Bliv mødt af en masse bureaukrati og forvirring (og manglende kuglepinde). Udfyld ansøgning og aflever.

   Afhent næste dag.

   Husk at der er kommet lidt ekstra hårde regler i forhold til visum, så forvent at du nok skal vise hotelbooking og returbillet. Så der er nok lidt planlægningsarbejde – ligemeget om du søger visum fra Thailand eller Nepal.

   Det er dog sjovt hvis du sammenligner kravene for turistvisum fra Nepal og Thailand, på de forskellige konsulater, så ser kravene noget mildere ud i Nepal (De ligner de gamle danske). Men det er nok tilfældigt – eller en dårligt opdateret side.

   Du finder visum informationer fra den indiske ambassade i Nepal her:
   http://www.indianembassy.org.np/

 18. Sofie siger:

  Hvad hvis jeg ikk har fået vaccinen hepatitis A?? Hvad sker der så??

  • Rejstil.dk siger:

   Hej Sofie,

   Højst sandsynligt sker der jo ikke noget, men det er en meget stor risiko at tage.

   Men i værste tilfælde kan du jo ende med leverbetændelse. Og da hygiejne kan være ret så dårlig i Indien, så ville det være meget dumt at tage chancen.

   Så vidt jeg husker, så kan du jo blive vaccineret i indtil et par dage inden turen, så er det ikke bare hurtigt at ringe til lægen? Eller finde et vaccinationscenter?

 19. Jeppe siger:

  Hej rejstil.dk

  Jeg har læst det meste af denne tråd – tak for alle de gode råd!

  Har dog lige et spørgsmål:
  Har endnu ikke booket en afrejsebillet fra Indien/Delhi (til Kathmandu), er det noget du eller andre (evt) har oplevet problemer med?
  De er jo ret strikse, så en visumansøgning uden afrejsebillet/tidspunkt er vel ikke den bedste idé? :)

  Vh Jeppe

 20. Rejstil.dk siger:

  Hej Jeppe,

  Du skal besøge Indien og så senere hen tage til Nepal – og du er i gang processen med at lave visumansøgning til Indien? Er det forstået korrekt? :-)

  I så fald, så kræves der jo at du vedlægger returbillet/billet videre til næste destination, når du skal søge visum. Så det gør det jo lidt besværligt.

  Hvis jeg var dig, så ville jeg først og fremmest prøve at snakke med ambassaden. De er ganske flinke og det kan være, at de kan være lidt fleksible i din situation.

  Alternativt, så kan du jo undersøge om det flyselskab du skal flyve med, kan ombooke. Det kan de som regel, mod et lille gebyr. Så kunne du jo booke fly til Nepal, og så ombooke (Hvis muligt) – når du bliver klogere på dato. (Altså ændre afgang til en tidligere dato).

  Nogle, som har en bedre idé? :-)

  P.S. Jeg ved ikke hvornår du skal afsted, men har du set at fra d. 1 september der kræves der et personligt visit på ambassaden, for at kunne opnå visum: http://www.indian-embassy.dk/visa_services.html

 21. Jeppe siger:

  Hej igen!

  Tak for dit hurtige svar :)

  Jeg har nu booket en billet til Nepal og er klar til at sende min ansøgning afsted med posten (med en vis kriller i maven)!

  Rejser til Sri Lanka d. 21/8, så bliver ikke ramt af 1/9-regelændringen (forhåbentlig ikke).

  På forhånd tak for hjælpen hvert fald!

  Vh Jeppe

 22. Knud Rasmussen siger:

  Lidt højere oppe skrives at nye regler kræver

  “netbank oversigt (Eller brev fra ens bank) – som beviser at man har råd til rejsen.”

  Kan der siges noget om hvilken tekst et sådant brev fra banken skal indeholde?

  Med venlig hilsen Knud

 23. Rejstil.dk siger:

  Hej Knud,

  Jeg har ikke lige prøvet at få visum til Indien, hvor det var et krav med bevis på nok “økonomi” til at klare sig på ferien.

  Jeg prøvede det dog med et andet visum, til et andet land. Der sendte jeg bare en oversigt over min konto, hvor man samtidigt kunne se mit navn, som dokumentation for at det var min konto.

  Det tog jeg bare fra netbank og det var fint.

 24. Guri siger:

  Hej Knud.
  Jeg gik bare ind i min bank og sagde at ambassaden kræver det her brev fra dem. De sagde at de har en ¨standart version¨, som de altid bruger. Den fik jeg, og den var accepteret uden problemer overhovedet.
  Ps. Er der nogen der ved hvordan man får fotoet anbragt/oploaded på online ansøgningen?

 25. Dorthe Rasmussen siger:

  Hej og hold da op hvor jeg synes at det er ret forvirrende at læse hvordan man ska forholde sig for at søge visum og jeg har først lige blevet opmærksom om de nye regler om at møde personligt op på ambassaden pr. 1/9-14.
  Vi skal på besøg d. 22/10-2/11 2014 hos min veninde som er gift og bosat i Mumbai.
  Jeg satser på at få samlet alle dokumenter og sende den afsted med posten imorgen, men der er to ting jeg er meget i tvivl om:
  Kan jeg sende formularen online uden at skulle møde op på ambassaden? Jeg synes jeg har læst noget i retning af at hvis man svarer “Ja” til at sende formularen online så bliver man videresendt til en side hvor man kan aftale en tid til et møde og hvis man svarer nej, så skal man printe formularen og sende det med øvrige dokumenter med posten.
  SKAL man vedlægge en check på visum beløbet? Eller kan jeg overføre beløbet til det Konto nr. der står på hjemmesiden og så vedlægge en kvittering på overførslen?
  Gode tips og råd hilses velkommen, jeg håber jeg når at få søgt inden jeg ska den lange vej fra Randers til København.
  Dorthe

 26. Paulina siger:

  Hej rejstil.dk
  Jeg står lige nu i en rigtig lorte situation, som jeg håber i kan hjælpe mig lidt med. Jeg rejser til Indien nu på søndag d. 5. Sep. Jeg havde alting ordnet, indtil jeg idag tog hen til den indiske ambassade for at hente mit Visum, hvor der desværre står de holder fri et par dage pga. helligdage. Dette er ikke oplyst nogle steder på deres hjemmeside, og jeg mødte flere sure mennesker der skulle ind og få ordnet deres sager derinde. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre, for jeg har ikke et par dage. Jeg har ringet til alle deres tlf. Nr. på deres hjemmeside, intet svar. Er min eneste løsning virkelig at ændre hele min rejse plan og rejseforsikring mv.?

  Mvh. Paulina.

 27. Paulina siger:

  Undskyld, jeg mener d. 5 oktober. *

 28. sanne andersen siger:

  Hej.

  Som tidligere nævnt skal man møde personligt op på ambassaden i KBH. pr. 1.9.14.
  Medbring: pas – flybillet/rejsedokument – udskrift fra netbank – udfyldt formular fra ambassadens hjemmeside samt et pasfoto i farve (str. står på hjemmesiden.)

  Vi ventede i 3 time før det blev vores tur!!!!! – efter besøg ved skranken hvor vi heldigvis havde orden i papirerne. skulle vi vente yderligere i 15 min. før vi blev ansigtsscannet og fik taget fingreaftryk.

  Alle der ikke have de ovre nævnte papirer i orden blev afvist, og skulle komme tilbage dagen efter.
  Det er en god ide at have en frankeret svarkuvert med ( skal være rekommanderet), så slipper du for selv af hente passet m. visum igen.

 29. Stine siger:

  Hej!
  Er der nogle, der ved hvornår man skal have visum på plads, inden man skal til Indien?
  Jeg rejser med en veninde til Asien d. 4 januar og vi skal til Indien d. 22 februar. Hvornår skal vi senest skaffe visum?

 30. Connie Hansen siger:

  Hej,
  Jeg skal til Indien sidst i januar. På min visa-ansøgning har jeg kun skrevet 1 måned under “duration”. Kan jeg risikere, at visa-ansøgningen kun gælder en måned? For så når den jo at udløbe, inden jeg skal afsted. Eller får man automatisk 4 eller 6 måneder?
  Mvh. Connie

  • Casper Andersen siger:

   Connie kan se du skrev det den 14 november, Så har du fået dit visum nu og hvor mange måneder er du blevet tildelt?

 31. Casper Andersen siger:

  Jeg har lidt det samme spørgsmål som Connie. Jeg afleverede mit pas og visaansøgning sidste fredag på ambasaden, men ligesom Connie har jeg også kun ansøgt om 1 måned under duration. Skal afsted 9 januar næste år.

  Mvh
  Casper

 32. Casper Andersen siger:

  Jeg svarer lige på mit eget spørgsmål, hvis andre end mig og Connie skulle være i tvivl. Modtog mit visum igår og fik udstedt 3 mdr. Så selvom du kun skriver f.eks 1 måned som jeg selv gjorde under duration vil de tilpasse det til når du skal rejse ud og hjem igen. Husk Visum altid gælder fra udstedelsesdato og ikke når man rejser.

  Mvh
  Casper

 33. Lars D Nielsen siger:

  Hej, hvor lang tid tager det, fra man møder personligt på Ambassaden til man har det faktiske visum? Mig og en kammerat havde tænkt os at rejse til Mombai her den 20januar, men jeg har først fundet ud af at vi skulle ha visum i dag? Når vi at få det i tid?

 34. Dea siger:

  Har ambassaden ændret visumreglerne, så man ikke behøver: “kopi af flybillet / returbillet + hotelbookinger til turen + netbank oversigt (Eller brev fra ens bank) – som beviser at man har råd til rejsen.”

  Under turistvisum står der nemlig bare, at det her er kravet:

  Requirements for issue of Tourist Visa:
  Original Passport (valid for at least four months beyond the validity of visa)
  One recent Passport size colour “studio” photograph
  Visa Application Form duly completed and signed by the Applicant.
  Applicable Visa Fee.

  • lotte siger:

   Nej, de krav gælder stadig -så hvis du ikke vil gå forgæves. (Skulle gerne få mit visum i morgen. og første nats booking af hotel ser ud til at være nok) kom 8.30 og stå i kø, så spare du mindst en time på den samlet tid.

   • Dea siger:

    Tak for svar Lotte.
    Jeg synes bare, det er underligt (og rimelig uprofessionelt), at der ikke står noget om det længere, hvis det stadig gør sig gældende. Jeg søgte selv employment visum i oktober, og der stod det udtrykkeligt på deres hjemmeside, at man skulle medbringe de papirer. Nu skal min søster ned og besøge mig som turist, og der står ikke længere noget om det på hjemmesiden. Og eftersom hun skal bo hos mig har hun ikke en hotelbooking til de første dage.

    Er der nogen der ved, hvor det står på hjemmesiden?

   • Cilje siger:

    Hej Lotte.
    Modtog du dit visum med kun første nats bookning af hotel?
    Eller er der andre der har erfaringer med hvor udførlig ens rejseplan skal være?

 35. Maya Sommer siger:

  Hej :) jeg har nu været i Indien 3 gange og planlægger nu min 4. tur til vinter.
  For hver gang jeg skal ansøge om Visum bliver det mere og mere omstændigt!
  Sidste gang jeg skulle afsted krævede de som i også siger en kontoudskrift.
  Mit spørgsmål er nu om der er nogen der ved hvor stort beløbet skal være før at de vurdere at man har penge nok. Jeg har tænkt mig at bo i Ashram og tager ikke til Indien for at købe hele landet.
  Vil et beløb på en 10.000 så være nok? Skal være afsted i ca. 2 mdr.

 36. Henrik siger:

  Hvis man skal flyve København Iran og videre til Pakistan og tage toget til Indien og blive i Indien fire måneder og flyve til København hvordan forholder det sig så ? Mvh henrik

 37. Frederik siger:

  Hej! Er der nogen, der ved, om jeg kan få problemer, hvis jeg tager et andet fly ud af Indien, end det jeg har givet ambassaden en kopi af en billet til? Jeg overvejer at booke et billigt fly til fx Nepal og vedlægge det visumansøgningen. Det kan dog godt være, at jeg beslutter mig for at forsætte rejsen til Sydøstasien og derfor booke et fly til Bangkok, mens jeg er undervejs. Altså: får jeg problemer, hvis jeg tager et fly til Bangkok, når jeg i min ansøgning har sagt, at jeg tager et til Nepal? Jeg er fuldt opmærksom på, at afgang mod Bangkok naturligvis skal ske, mens mit visum er gyldigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>